26 Aralık 2013 Perşembe

Doktor'un Yaşı

Şimdi twitterda da bellirttiğim gibi Doktor'un yaşı kaç? Ama aslında daha önemlisi niye yaşlandı? David zamanında bize en son söylenen yaşı 903 tü. Hadi 10,905 yaşına kadar yaşasın diyelim; TDoTD'da 11, 1200 küsür yaşında olduğunu söylüyor. Ki bu da 11. Doktor'un 395 yıl boyunca yaşadığı anlamına geliyor. Ama bu 395 yılda yaşlanmıyor ama Noel'de 300 yıl geçince baston kullanacak hale geliyor. Birde bunun sonrası var 300+bilinmiyen uzun bir süre kalıyor Noel'de. Bunlar gözden kaçmamalıydı bence. -Merhu

8 yorum:

  1. Ben bunun nedeninin son beden olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Aynı zamanda baston ile zor yürüyen adam rejenerasyondan önce dans ediyor resmen. Bence rejenerasyon enerjisi onun gençleşmesi ve hareketli olmasını sağlıyor.
    -Elif

    YanıtlaSil
  2. Yanlış hatırlamıyorsam 1. Dojtor'da yaşlıkıktan rejenerasyon geçiriyordu. Yani bir teorimde var yaşlanması ile ama biraz mantıksız gibi duruyor :/
    -Merhu

    YanıtlaSil
  3. çünkü tardis yaşlanayı engeller. noel de tardis yoktu ve baya bir zaman geçmişti aslında klasik seride de doktor baya yaşlıydı ama bilmiyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Tardis yaşlanmayı engelliyor doktoru hep rejenerasyon geçirdiği halde bırakıyor

    YanıtlaSil
  5. Arkadaşlar bildiğimiz gibi doktor 1000 küsür yaşında peki böyle bi durum da evrenin ilk sorusu nasıl doctor who olabilir ?

    YanıtlaSil
  6. doctor who nun evrenin ilk sorusu olmasinin sebebi zaman lordlari nin evrenin çok başında yaşamış bir uygarlık olmasından kaynaklanıyor.
    Yani doktor Galifrey den Tardisi çalıp kendi zamanının milyarlarca yil geleceğine kaçıyor.

    YanıtlaSil
  7. Ayrıca adamın altında Tardis var yani zamanın başlangıcına gidip orda yaşayan canlılara da yardım etmiş olabilir ve bu sebeple ilk canlılardan beridir Doctor Who sorusu günümüze ve hatta geleceğe yayılmış olabilir.

    YanıtlaSil
  8. Arkadaşlar evren ve tarihteki ilk soru olan " doctor who" sorusu Doktor zamanda seyahat ettiği için olmuyor. Yanlış anlamadıysam zaman lordları o çatlaklardan tüm evrene ve tüm zamana bu soruyu yolluyorlar çünkü Doktor un nerede olduğunu bilmiyorlar. Ona ulaşmasını istiyorlar sorunun ki cevaplasın. Tarihin en eski zamanalına kadar uzanan ve göz önünde saklanan bu soru(saklanan diyorum çünkü dizide de diyorlar eski Galiffrey dilinde bir sinyal kim çevirecek ki doktor dışında zaten)zaman lordları tarafından yayılıyor. Benim anladığım bu dizide de böyle diyorlar zaten

    YanıtlaSil