15 Aralık 2013 Pazar

The Angels Take Manhattan

Konusu açılmışken ben de The Angels Take Manhattan hakkında konuşmak istiyorum. Bölüm sonunda hepimiz delicesine ağladık, bir süre etkisinden çıkmadık, evet. Ancak sonra geriye dönüp baktığımızda bölümün ne kadar saçma kurgulandığını görüyoruz. Merhu'nun da dediği gibi Özgürlük Heykelinin ayaklanması en büyük faildir. Neden mi? Koskoca heykel ayaklanıp Rory'nin peşine düşüyor, otelin dibine geliyor -ve bunu ikinci yapışı, bir de bölüm başında gelmişti-. Hadi gelmesini geçtim, ilk önce Amy ve Rory çatıya çıktıklarında ve özgürlük heykelini görünce heykelden gözlerini ayırmıyorlar. Rory aşağı bakmaya gidince de Amy gözlerini ayırmıyor. Sonra Rory aşağı atlama fikrini öne sürünce hadi bir duygusal sahne hop kimse heykele bakmıyor?


Aşağı atlıyorlar Doctor ve River çatıda ama heykele bakan yine yok. Oysa ki heykel hala orada. 


Bölüm başından beri şehirden kimsenin dikkatini çekmeyen heykele bir anda insanların bakası mı geldi? Paradoks çökmeye başlayınca River arkasını dönüp ne oluyor diye bağırıyor sonra da paradoks çökünce heykel yok oluyor.
Şimdi sizce şu çatı sahnesi ne kadar mantıklı?

Amy ve Rory geri geldi, mezarlığa. Ne güzel mutlu son. Bir dakikada o kadar şey düşünen Doctor'umuz neden mezarlığa döndüklerini umursamıyor bile? Hadi herkes TARDIS'e River'ın deyimiyle "Ailecek dışarı çıkyoruz." Sonra bir anda ortaya o kadar paradoksun içinden yaralı bir şekilde o kadar yolu kat etmiş -mezarlık New York dışında- bir melek geliyor ve pat Rory'i gönderiyor. 


Bir dakika bu sahnede duralım. Rory gerçekten böyle gönderilmeyi hak ediyor muydu? Her ne kadar o aralar tam ısınamasa da -5x08,5x09- Doctor için silahın önüne atlayıp canını feda eden Rory'ye bu gidiş gerçekten oldu mu? En az Amy'nin ki kadar büyük bir vedayı hak ettiğini düşünüyorum. 

Amy ile Rory gitti, River ve Doctor TARDIS'teler. Doctor River'a üzgün olduğunu söylüyor onlar senin ailendi falan. River önemli değil diyor. Neden mi? Çünkü olayın böyle gelişmesi umurunda değil. Çünkü kitabın son sayfasını yazmasını söylemek için gittiği gibi her an ailesinin yanına gidebilir. Vorteks Manipülatörü ile. Bilmem farkında mısınız ama Doctor da gidebilir. New York'a TARDIS sokamazmış, zaman kargaşası paradoks vs. Yemeyin beni sabit nokta diye bize yedirilmeye çalışan şeye bak. Koskoca Zaman Lordu New York'a giremiyor peh.

*Buradan sonrası Moffat'a yardırmadır.*
Sen git o kadar Pond'ları yücelt yücelt, River'ı kızları yap -bence en büyük hayal kırıklığı River'ın kızları çıkması neyse o da ayrı bir konu- sonra böyle saçma bir bölümle gönder? Duygusal yapıcam diye bütün kurguyu çöpe at, eskiden gayet kaliteli ve orijinal olan yaratıkların seviyesini böyle düşür. Olacak şey mi bu? Sonra da 'Doctor Pond'ları geri alamaz çünkü sabit nokta.' diye bize yuttur. Blink bölümünü yazan adamdan böyle bir veda bölümü olmamalıydı tek diyeceğim bu.

-Elif

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder